RW Production & Management

Jonathan Løw

Beskrivelse

Hør de gribende fortællinger og de altid aktuelle og opdaterede foredrag om verdens brændpunkter, Mellemøsten, Pakistan og Afghanistan. Hør beretningerne fra en person, der har stået midt i dem.

Simi Jan er TV2 Nyhedernes korrespondent i Sydasien, og hun har i en årrække boet i Pakistan og Afghanistan. Det blev ikke alene en intens kærlighedsaffære med disse to nationer, men også en personlig dannelsesrejse, hvor Simi Jan fik fuldendt sin egen snørklede historie midt i de krige, der har plaget begge lande. Hun mødte hævntørstige talebankrigere og sexede fotomodeller. Hun fik tilbudt ægteskab af en grønøjet mullah, der ville have hende som kone nummer to. Og var til overdådige fester med den pakistanske overklasse. Hun var hjemme hos en mor, der er parat til at miste sin søn i hellig krig, og drak te med ”Talebans Godfather”, som trænede hellige krigere i de afghanske bjerge i 1980erne. Simi Jans stærkt personlige beretning handler om hvordan kampen mod terror påvirkede og forandrede de to lande i de skelsættende år, hvor hun var bosat der. Og om at møde grænseløs gæstfrihed fra mennesker, der lever midt i netop den virkelighed.

Hun er født i 1979 og er uddannet journalist på Napier University i Skotland i 2003.

Hun har tidligere bl.a. arbejdet for DR, Politiken og BBC og rapporteret fra flere steder i Mellemøsten og Pakistan, såvel som Norge, Somalia og Australien. Sideløbende har hun læst Mellemøststudier og Arabisk ved Syddansk Universitet.

I august 2008 blev Simi Jan kåret som Årets tv-talent ved tv-branchens årlige tv-festival, og i januar 2012 blev hun hædret med den prestigefyldte Berlingske Fonds Journalistpris, og kunne endvidere ses i TV2´s dokumentarserie “korrespondenterne”.

 

Booking forespørgsel

Luk menu